Jáhlovo-quinoový pohár s mangem, hroznem, mandarinkovou šťávou a kiwi

 

 Ingredience

  • 20g jáhel Adveni
  • 20g Quinoy Adveni
  • 1/2 manga Kent
  • 1 kiwi
  • 80g hroznového vína
  • mandarinková šťáva dle chuti
  • kokosové mléko dle potřeby
  • voda dle potřeby

Příprava

Když už jsem měla načaté mango, nemohla jsem jej nechat ladem a udělala jsem druhou variaci dezertu. Jáhly máme v dezertech moc rádi a řekla jsem si, že by nemusela být vůbec špatná dvojkombinace jáhel a quinoy. Protože nerada dezerty přislazuji, využila jsem přirozené sladkosti kombinací ovoce. Vyzkoušejte tuto vitamínovou bombu i vy.

Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou, dáme vařit společně s propláchnutou quinoou na 15-20 minut, přiklopíme a necháme vsáknout přebytečnou vodu. Mango oloupeme, rozmixujeme společně s hroznovým vínem a šťávou z mandarinky. Odklopíme uvařené jáhly s quinoou, přidáme kokosové mléko asi tak 100 ml podle toho jakou konzistenci chceme, lehce promixujeme, dáme na dno sklenice, přidáme směs manga s ovocem, ozdobíme pokrájeným kiwi.
Firmu Adveni jsem si moc zamilovala, mají nepřebernou škálu bezlepkových produktů.

Poznámka

Počet porcí: 1

Čas přípravy: 30 minut

Kokosové mléko si můžete připravit i doma více zde: rostlinné mléko

Pokud neznáte Quinou dočtete se o ní zde: Quinoa a stejně tak jáhly