Jáhlový dezert se skořicí, jablíčkem, meruňkami a hruškou

 

 Ingredience

  • 150g vařených jáhel
  • 1 jablko
  • 1 hruška
  • 2-3 meruňky
  • skořice dle chuti
  • voda dle potřeby

Příprava

Když je venku hezky a nechce se mi trávit celý den za plotnou, práci si zjednoduším a připravím si přílohu, kterou mohu použít i na přípravu dezertu. Jelikož jsem zvolila jáhly jako přílohu, připravila jsem si jich o trošku víc. Potřebovala jsem vymyslet svačinku na odpoledne a v lednici se na mě smály meruňky. Hrušky i jablíčka máme v dostatečné zásobě a nesmí nám chybět. Dnes tedy svačinka na vlně s jáhličkami a ovocem.

Jáhly propláchneme, několikrát spaříme horkou vodou, aby se zbavily hořkosti, vložíme je do hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím vody, přidáme skořici a vaříme přibližně 15-20 minut. Když jsou jáhly uvařené, necháme je dojít pod pokličkou, připravíme si ovoce, které nakrájíme na menší kousky nebo rozmixujeme. Já zvolila druhou variantu, hrušky, jablíčka a meruňky jsem pokrájela na menší kousky a rozmixovala je společně s jáhličkami, naplnila jsem vzniklou směs do pohárků a ozdobila hroznovým vínem. Neměla jsem potřebu přislazovat. Pokud bychom měli potřebu přisladit můžeme přisladit šťávou z hroznů nebo z ovoce.

Poznámka

Počet porcí: 3

Čas přípravy: 45 minut

Pokud nemáte meruňky, můžete zvolit například Šmakoun meruňka, dezert tím velmi výživově obohatíte.