Kotlety na houbách a červeném víně s bramborem v troubě

Ingredience

  • 400g vepřové kotlety
  • sádlo dle potřeby
  • Modrý portugal jakostní víno odrůdové polosuché dle potřeby
  • 2 cibule
  • 2 šalotky
  • 1 bílá cibule
  • 1 maďarské červená paprika lahůdková Grešík
  • pepř čtyř barev dle chuti
  • sůl
  • směs sušených hřibů
  • zázvor dle chuti
  • nakládané okurky dle chuti
  • sojovou omáčku dle chuti
  • voda dle potřeby

Příprava

Houbičky ty my rádi, původně manžel chtěl jen vepřové plátky na přírodno, hlavou mi blesklo, to je nuda a řekla jsem si, že vyzkouším něco nového, no a samozřejmě jsem si chtěla dát i vínečko, to při vaření roztančí celou kuchyni, manžel vůbec nenamítal a konstatoval, že tuhle dobrůtku teda fakt joooo.

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, lehce posypeme paprikou, okraje nařízneme, aby se nám maso nekroutilo. Vložíme na rozpálený tuk a opečeme, vyjmeme a dáme do hrnce s pokličkou. Na výpeku z masa si orestujeme pokrájené cibule, zalijeme vodou a dusíme do změknutí. Když je cibulka měkká, rozmixujeme ji do hladka a přidáme předem namočené houby bez vody ve které byly houby namočené a dále podléváme vínem dle potřeby. Když jsou houby měkké, část jich vyjmeme a zbylé rozmixujeme dohladka, vyjmuté houby vrátíme zpět, přidáme najemno nastrouhaný zázvor, nakládané okurky, sojovou omáčku, případně dosolíme a nakonec přidáme opečené kotlety a ještě povaříme. Podáváme s bramborem pečeným v troubě. Brambory omyjeme, osolíme, přidáme tymián a zakapeme olivovým olejem.

 

Poznámka

Počet porcí: 4

Čas přípravy: 60 minut

 

Zázvoru jsem použila 1 čajovou lžičku a asi 2-3 malé nadkládané domácí okurky.

 

P1120276