Květáková polévka s tuřínem, mrkví a majoránkou

Ingredience

  • 200g tuřínu
  • 2 střední mrkve
  • 1 malý květák
  • České Ghíčko dle potřeby
  • majoránka dle chuti
  • sůl
  • 1,5 litru vody

 

Příprava

Tuřín jsem si velmi oblíbila, má jedinou chybu, strašně špatně se shání. Babička kvůli nám oběhala několik obchodů a prostě není. Už teď lituji, že jsem si koupila jen dva kusy, které jsou už pryč. No prostě další nový druh zeleniny, který se u nás zabydlel.

Na Ghí si orestujeme očištěnou, pokrájenou zeleninu, zalijeme vodou, přidáme sůl a majoránku. Vaříme do změknutí zeleniny a rozmixujeme.

 

Poznámka

Počet porcí: 4

Čas přípravy: 30 minut

České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. http://ceskeghicko.cz/kontakt/