Teff dezert se šmakounem, hruškou, jahodami a limetkou

 

 Ingredience

  • 50g teff světlého zrna
  • 100g přírodního Šmakouna
  • šťáva z limetky dle chuti
  • 1 hruška
  • jahody na ozdobení

Příprava

Už jsem delší dobu nedělala teff a v lednici mi zůstal načatý šmakoun, blesklo mi hlavou, že by se dal použít do dezertu a ve spojení s teff zrnem, které má lehce oříškovou chuť bude dokonalou kombinací, přidala jsem hrušku a šťávu z limetky a vznikl tento dezertík a jako sladkou tečku jsem jej ozdobila jahodami.

Zrníčka teffu nejdříve na jemném sítku propláchneme. Po té je zalijeme 3 násobným objemem vody. Přivedeme k varu, stáhneme na nejnižší stupeň a dusíme pod pokličkou 15 minut. Zrno nejprve plave. Pak si začne sedat ke dnu přibližně po 10 minutách a to je doba, kdy je zapotřebí míchat. Pozor může se připálit. Uvařený teff je měkký, má lahodnou oříškovou chuť a příjemné aroma. Po uvaření teff zrna přidáme šmakouna, nastrouhanou hrušku a šťávu z limetky. Rozmixujeme tyčovým mixérem, nandáme do pohárů a ozdobíme jahodami. Pokud budete připravovat dezert pro dospělé, můžete jej přisladit.

Poznámka

Počet porcí: 2

Čas přípravy: 20 minut

Šmakoun se vyrábí originální, patentově chráněnou českou technologií, z čistého vaječného bílku jeho tepelnou úpravou bez chemických látek a konzervantů. Výrobní postup umožňuje obohacovat Šmakouna jak výživově hodnotnými látkami (vláknina, nenasycené mastné kyseliny) tak také různým kořením a tím dosáhnout různých příchutí s širokými možnostmi zapojení při přípravě jídel a pokrmů. Více o produktu Šmakoun naleznete zde: http://www.smakoun.eu/

Pokud neznáte Teff dočtete se o něm zde: teff