Ingredience
- 60g červenobílé řepy chioggia
- 1 bílá kulatá ředkev
- 1/2 batátu
- 3 mrkve
- hrst polníčku
- sůl dle chuti
- kmín dle chuti
- voda dle potřeby
Příprava
Červenou řepu máme rádi, ale co nesnáším je její čištění. Vše je červené, to se vám s bílorůžovou řepou nestane. Každá má své, klasická je výraznější ani jednu však nezavrhnu.
Řepu oloupeme, rozkrájíme, zalijeme vodou a vaříme. Když je částečně měkká přidáme pokrájenou mrkev, batát, kulatou ředkev, osolíme, přidáme kmín a vaříme do změknutí zeleniny. Ke konci přidáme již bez vaření hrst polníčku a vše společně rozmixujeme.
Poznámka
Pro lepší vstřebávání vitamínů doporučuji přidat pár kapek kvalitního oleje, kousek másla nebo Ghí.
Počet porcí: 4
Čas přípravy: 60 minut