Zeleninová polévka z bílorůžové červené řepy chioggia, ředkve, mrkve, batátu a polníčku

 

 Ingredience

  • 60g červenobílé řepy chioggia
  • 1 bílá kulatá ředkev
  • 1/2 batátu
  • 3 mrkve
  • hrst polníčku
  • sůl dle chuti
  • kmín dle chuti
  • voda dle potřeby

Příprava

Červenou řepu máme rádi, ale co nesnáším je její čištění. Vše je červené, to se vám s bílorůžovou řepou nestane. Každá má své, klasická je výraznější ani jednu však nezavrhnu.

Řepu oloupeme, rozkrájíme, zalijeme vodou a vaříme. Když je částečně měkká přidáme pokrájenou mrkev, batát, kulatou ředkev, osolíme, přidáme kmín a vaříme do změknutí zeleniny. Ke konci přidáme již bez vaření hrst polníčku a vše společně rozmixujeme.

Poznámka

Pro lepší vstřebávání vitamínů doporučuji přidat pár kapek kvalitního oleje, kousek másla nebo Ghí.

Počet porcí: 4

Čas přípravy: 60 minut