Ingredience
- České Ghíčko dle potřeby
- 1,5litru hovězího vývaru
- 4 střední mrkve
- 1 petržel
- 1 šalotka
- 40g celeru
- 8-10 kousků růžičkové kapusty
- majoránka
- himalájská sůl
- tymián
- 1,5 stroužku česneku
- 2 hrsti instantních pohankových vloček
Příprava
Dostatek hovězího vývaru si říkal o polévku, která by nejen příjemně zahřála, ale i dodala v tomto počasí potřebné vitamíny. A jak jinak než se základem na Českém Ghíčku na kterém jsme se stali zcela závislý, jeho chuť v polévkách je nenahraditelná a kdo ochutná, snadno mu podlehne.
Na Českém Ghí si orestujeme šalotku, přidáme pokrájenou zeleninu, promícháme a přilijeme hovězí vývar. Přidáme prolisovaný česnek, tymián, majoránku, sůl. Vaříme do změknutí zeleniny a ke konci přidáme instantní pohankové vločky, krátce prohřejeme.
Poznámka
Počet porcí: 4
Čas přípravy: 30 minut
Pro děti od 1 roka
Pokrm vhodný pro: bez BKM (některé děti netolerují bílkovinu obsaženou v hovězím mase je třeba zvážit), lepku, vajec
České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. http://ceskeghicko.cz/kontakt/