Krůtí maso zapečené na pórku, bílé ředkvi, celeru, mrkvi s rýží

 

 Ingredience

  • 150g krůtích prsních řízků
  • 110g pórku
  • 40g řapíkatého celeru
  • 1 bílá kulatá ředkev
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce cizrnové mouky na zahuštění
  • kmín dle chuti
  • sůl dle chuti
  • špetka kurkumy
  • voda na podlití dle potřeby
  • řepkový olej dle potřeby
  • kulatozrnná rýže dle potřeby

Příprava

Dnes jsem si to v kuchyni trošku zkomplikovala. Pro manžela a pro mě jsem upekla květák v pikantní hrašce a našemu malému strávníčkovi jsem se rozhodla připravit omáčku a zeleninové mickey mause. Sporák téměř plný a při pohledu z okna ven, kde svítilo sluníčko, se mi vážně nechtělo trávit čas u vaření, a tak jsem se rozhodla pro rychlou akci v troubě.

Do zapékací mísy dáme očištěnou, pokrájenou zeleninu, přidáme maso, sůl, kmín, olej, podlijeme vodou, ve které jsme si před podlitím rozkvrdlali cizrnovou mouku. Důkladně vše společně zamícháme. Pečeme přiklopené na 200°C do změknutí masa a zeleniny. Podáváme s libovolnou přílohou, já dnes zvolila kulatozrnnou rýži.

Poznámka

Počet porcí: 3

Čas přípravy: 30 minut