Květáková polévka s pórkem a zeleninou

 

 Ingredience

  • České Ghíčko dle potřeby
  • 1 šalotka
  • 350g květáku
  • 100g pórku
  • 100g mrkve
  • 80 g růžičkové kapusty
  • 50g petržele
  • himalájská sůl dle chuti
  • 1,5litru vody
  • tymián na ozdobení

Příprava

Dnes jsem zvolila jednoduchost a hlavně jsem si chtěla vychutnat máslovou chuť Českého Ghíčka. Takže v dnešní roli jen zelenina a České Ghíčko.

Na Českém Ghíčku orestujeme šalotku, přidáme pokrájenou zeleninu a květák bez košťálu. Prohřejeme, zalijeme vodou a osolíme. Vaříme do změknutí zeleniny a rozmixujeme. Ozdobíme čerstvými větvičkami tymiánu.

Poznámka

Pokrm vhodný pro:  vegetariánské, bez BKM, lepku, vajec

Počet porcí: 4

Čas přípravy: 30 minut

Pro děti od 1 roku

 

České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. http://ceskeghicko.cz/kontakt/