RAFFAELO s koko ghí i vegan verzi

 

Ingredience

  • 68g mletých mandlí
  • 50g strouhaného kokosu
  • 70g bio kokosového krému
  • 2 lžíce tekutého sladidla (agáve, javorový sirup, dle chuti)
  • 2-3 kokosového oleje raw bio či 1-2 lžíce koko ghí – není určené pro vegany
  • strouhaný kokos na obalení dle potřeby

Příprava

Už několik maminek mi lítostivě psalo, že neví jak připravit bezmléčné Raffaelo, také mě to trošku trápilo protože bych ráda, aby jej malý mohl ochutnat. Připravila jsem si tedy vlastní verzi a musím říct, že je úžasná, kokosový krém je něco neskutečně úžasného, velmi chuť podtrhne a s koko Ghí je to senzační dvojka. Příprava je strašně snadná a rychlá.

Mleté mandle smícháme s kokosem, přidáme tekuté sladidlo, kokosový krém, který necháme při pokojové teplotě povolit nebo necháme před přípravou u topení, dle konzistence, přidáme koko ghí či kokosový olej. Důkladně vše propracujeme, hmota bude mokřejší, ochutnáme a dle chuti dosladíme, já již nepřislazovala, mnou použitý kokosový krém (viz obrázek) je přirozeně sladký. Z připravené směsi vytvarujeme kuličky a obalíme v kokosu, dáme na tác s pečícím papírem a necháme vychladit v lednici! Neujídat, smích.

No a pak prostě a jednoduše slušně řečeno zbaštíme.

Přeji příjemné, zdravé mlsání.

Pokud vás honí mlsná a máte chuť na čokoládu, klidně si kuličky polijte čokoládou, například Vivani čokoládou na vaření, která je rovněž vegan.

Kdo chce může si přidat jako náplň celou mandličku, to už nechám na vás.

Poznámka

Pokud chcete, aby bylo Raffaelo měkčí, vyndejte jej z lednice a nechte při pokojové teplotě povolit.

Lze připravit pouze z kokosového krému, musí se jej však použít mnohem víc, já jsem již neměla a z toho důvodu jsem přidala kokosový olej, hmota se mi nechtěla pojit. Kokosových krémů je celá řada a konzistence je u některých upravena zahušťovadlem, přidávejte dle konzistence a tvárnosti hmoty, musí se prostě lehce lepit, aby šly tvarovat kuličky. Může být přidáno sušené rostlinné mléko, ale zatím jsem nenašla takové, které by mi svým složením vyhovovalo a takto jsem s chutí maximálně spokojená. Kokosový krém je velmi chutný a rozhodně s ním nic nepokazíte.

Kokosový krém lze zakoupit od značek Rapunzel, Amaizin a mělo by být dostupné i v síti DM.

Čas přípravy: 15 minut bez chlazení

Počet porcí: 12 kuliček

 

Koko Ghí je směs Českého Ghíčka a kokosového oleje, skvěle se s ním pracuje a je úžasné nejen do nepečeného cukroví, ale i klasických těst.

p1180844

 

 

image_cm500_1

 

kokosovy-krem-blok-200g-bio-amaizinrapunzel-kokosova-pasta-100-215gdmbio-kokosmus-10023325_b_p