Ingredience
- 80g kokosového krému Šmakoun (není vhodný pro bezmléčnou dietu a vegany)
- 20g strouhaného kokosu
- 30g mletých mandlí
- 1 lžíce raw bio kokosového oleje
- strouhaný kokos na obalení
- trošku kokosového oleje na namočení
Dnes mě přepadla strašná mlsná a nemohla jsem si pomoct. Na domácí verzi Raffaela už pomýšlím delší dobu. Docela se mi to i hodilo, vymýšlím a ladím vánoční cukroví a tato verze u nás určitě nebude chybět. Zdravá, výživná alternativa, která chutná báječně. Tak honem na ně.
Strašně snadno, rychle a jednoduše, otevřeme kokosový krém od Šmakouna, přendáme do misky, přidáme mleté mandle, rozpuštěný kokosový olej, strouhaný kokos, vše důkladne propracujeme. Uděláme kuličky, které lehce namočím do kokosového oleje a obalíme v kokosu.
Klademe na tác s pečícím papírem a dáme vychladit do lednice.
Pokud máte rádi čokoládu, klidně si kuličky namočte do rozehřáté vysokoprocentní čokolády a nechte je v lednici zatuhnout.
Stejně jsem nevydržela a jednu hned ochutnala.
Přeji příjemné mlsání.
Poznámka
Toto byla druhá verze a je měkčí než verze vegan.
Počet porcí: 9 kuliček
Čas přípravy: 15 minut bez chlazení
Složení Šmakoun kokosového krému:
Šmakoun pasta sladká 65% (vaječný bílek,voda, řepkový olej, sladidlo : sukralóza)
Bílá pasta 35% ( cukr, bambucký tuk, sušené mléko 14%, emulgátor:sójový lecitin, vanilkový extrakt)
Kokos strouhaný 4%
řepkový olej
konzervanty E 202,211 , kyselina citronová
– See more at: http://www.smakoun.eu/produkty/smakoun-krem-prichut-kokosova/#sthash.PRyna5Sw.dpuf