Ingredience
- 200g tapioka perel DNM Tapioka
- 400ml kokosvého mléka
- 1 jablko
- 1 hruška
- 2 hrsti lesních borůvek
Příprava
Zásoby borůvek v mrazáku, které přivezla babička si říkali o nějakou mňamku. Tapioka perly jsem chtěla hodně dlouho vyzkoušet a zařadit do synova jídelníčku a zároveň jsem byla zvědavá na jejich chuť. Tak vznikl tento dezert.
Tapiokové kuličky jsem nechala namočené 24hod. 3/4 větší skleničky necelých 200g. Přidala 400ml kokosového mléka. Vařila tak 15-20 min než byla většina tapioky průsvitná. Tak poznáme, že je hotová. Jablko, hrušku a hrst borůvek společně rozmixujeme a dáme na dno. Přidáme uvařenou tapioku, ozdobíme borůvkami.
Tapioka je výrazná, takže je třeba ji nakombinovat s výrazným ovocem.
Za tip na tento recept moc děkuji Lucii Rosenbergové.
Poznámka
Počet porcí: 3
Čas přípravy: 45 minut
Tapioka perly – používá se jako zahušťovadlo do pudinků, ke zvláčnění bezlepkových těst, jako pojivo místo vajec. Z tapioky si můžete připravit oblíbený buble tea.
Kokosové mléko si můžete připravit doma více zde: kokosové mléko