Ingredience
- 1 králičí stehno
- české ghíčko bio dle potřeby
- 1 1/2 bílé cibule
- 2 mrkve
- 1 stroužek česneku
- 120g uvařeného bílého a zeleného chřestu
- sůl dle chuti
- 0,5l vývaru z chřestu ns podlití
- mix quinoa světlá červená dle potřeby
Příprava
Někdy si vážně připadám jak v pohádce O Otesánkovi, ráno první slova našeho syna „mami maso“, tak co s ním mám dělat. Králíčka jsem měla v plánu delší dobu a když jsem vařila polévku z chřestu, použila jsem základ vývaru a samotný chřest rovněž k přípravě hlavního chodu, měl jedinou chybu. Musím příště upéct větší porci.
Králičí stehno omyjeme, osolíme, potřeme česnekem, vložíme do pekáče, přidáme pokrájenou cibuli, mrkev a podlijeme vývarem z chřestu, přiklopíme a pečeme na 150°C dozlatova, přibližně 45 minut. Když je maso dobře propečené a zelenina měkká, vyjmeme stehno, přidáme vařený chřest a zeleninu společně rozmixujeme, stehno vrátíme zpět, potřeme Ghíčkem a dáme krátce zapéct.
Podáváme s oblíbenou přílohou, já zvolila quinou, kterou jsem si namíchala, propláchla vodou a dala vařit přibližně 15-20 minut.
Poznámka
Počet porcí: 1
Čas přípravy: 60 minut
České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio: Palmový olej *, kokosový olej *, řepkový olej *, voda, mrkvová šťáva koncentrát *, emulgátor slunečnicový lecithin, citronová šťáva koncentrát *, za studena lisovaný citronový olej * KONTROLUJTE SI A HLÍDEJTE SLOŽENÍ Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. http://ceskeghicko.cz/kontakt/