Ingredience
- 30g jáhel
- 3 lžičky strouhaného kokosu
- 1 hruška
- 50g ananasu
- na špičku lžičky skořice
- ananas a kokos na ozdobení
Příprava
Vyrazili jsme na víkendový nákup a jak jinak než k našemu strejdovi, který akorát přivezl čerstvý závoz zeleniny a ovoce z Makra.
Nádherný ananas a hrušky, které barvičkami jen hrály. No prostě jsem nemohla odolat a hned jsem přemýšlela, co by se dalo udělat za dobrůtku.
No a je tu dezertík.
Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody společně se skořicí a kokosem na 15-20min. Přiklopíme, necháme vsáknout přebytečnou vodu.
Nastrouháme si hrušku, rozkrájíme a očistíme ananas, rozmixujeme společně s jáhličkami.
Naplníme do sklenic a ozdobíme ananasem, posypeme kokosem.
Poznámka
Počet porcí: 1
Čas přípravy: 30 minut
Jáhly jsou bohatým zdrojem železa a dalších cenných živin více o této obilovině naleznete zde: jáhly