Ingredience
- 3-4 lžíce uvařené cizrny nebo cizrny z nálevu (lze využít i červenou čočku nebo bílé fazole)
- 1 upečená velká řepa
- kousek bílé části pórku
- 1 lžíce Alsanu bio nebo Bio Českého Ghíčka
- 1 sladké jablko
- himalájská sůl dle chuti
- pepř čtyř barev dle chuti
Příprava
Náš malý velký pán jde letos prvně do školky a jelikož mu budu část jídla chystat bylo zapotřebí vychytat pomazánky, které by jedl. Tato je zatím TOP, kterou snědl bez řečí, tak uvidíme jaké budou ty další, zatím byl zvyklý na dopoledne jen na ovoce, pomazánky neeee. Takže za to, že přijal pomazánku právě z červené řepy jsem moc ráda. Mě nebavilo dělat si pomazánky jen pro sebe, a tak v tom teď pojedeme společně. Určitě ji vyzkoušejte, stojí zato, cizrnu tam fakt nepoznáte.
Příprava je snadná pokud si předem upečete červenou řepu, kterou stačí omýt, vložit do alobalu, zabalit a upéct na plno co trouba dovolí, záleží na velikosti řepy, já klasiku velkou bulvu peču přibližně hodinu.
Po upečení necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na kostky, dáme do vyšší nádoby, přidáme uvařenou cizrnu nebo cizrnu z nálevu, kterou jsme důkladně propláchli. Na ghí orestujeme pórek, který rovněž přidáme k ostatním ingrediencím, přistrouháme jablko, vše rozmixujeme dohladka a již jen dle vlastní chuti dochutíme solí a špetkou pepře, nemusí být. Místo cizrny lze použít červenou čočku či bílé fazole. A nyní již jen stačí vychladit a namazat na vámi oblíbené pečivo.
Poznámka
Počet porcí: přibližně 250g pomazánky
Čas přípravy: bez pečení řepy 15 minut