Ingredience
- 50g teff světlého zrna
- 1 hruška
- 150g jahod
- voda dle potřeby
- borůvky na ozdobení
Příprava
Moc jsem si oblíbila výrobky od Adveni, mouky i zrna. Teff zrno jsem již jednou zkusila a našemu malému gurmánovi moc šmakuje. Povedla se mi moc chutná variace a nezůstalo mi ani na oblíznutí lžičky. Teff zrno i mouka u nás bodují.
Zrníčka teffu nejdříve na jemném sítku propláchneme. Po té je zalijeme 3 násobným objemem vody, přivedeme k varu, stáhneme na nejnižší stupeň a dusíme pod pokličkou 15 minut. Zrno nejprve plave. Pak si začne sedat ke dnu přibližně po 10 minutách a to je doba, kdy je zapotřebí míchat. Pozor může se připálit. Uvařený teff je měkký, má lahodnou oříškovou chuť a příjemné aroma. Do uvařeného teffu přidáme nastrouhanou hrušku a jahody, rozmixujeme, naplníme do pohárů, ozdobíme borůvkami.
Poznámka
Počet porcí: 2
Čas přípravy: 30 minut
Pokud neznáte Teff dočtete se o něm zde: teff