Ingredience
- olivový olej dle potřeby
- 4 žampióny
- 500g kuřecích prsních řízků
- 1 kapie
- 1 červená paprika
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 pórek
- sojová omáčka dle chuti (lze zakoupit i bezepkovou např. Tamari)
- worcestrová omáčka dle chuti (lze zakoupit i bez lepku např. Ekoprodukt)
- koření baby gril dle chuti
- himalájská sůl dle chuti
- maďarská lahůdková paprika Grešík dle chuti
- pepř čtyř barev dle chuti
- voda dle potřeby
Příloha
- rýže tří barev dle potřeby
Příprava
Znáte situaci, když vyrazíte na drobné doplnění zásob a vracíte se s prázdnou peněženkou a narvaným kufrem? To prostě nejde tam tu nádhernou zeleninu a ty žampióny ponechat ladem. Na zeleninovou směs jsem už měla zálusk delší dobu a konečně na ní došlo.
Nakrájíme si maso na kostičky, dáme do misky, osolíme, přidáme pokrájenou cibuli, společně s baby grilovacím kořením, maďarskou lahůdkovou paprikou, olivovým olejem, promícháme. Překryjeme potravinovou fólií a necháme odležet dvě hodiny. Na pánev si dáme olivový olej, který si rozehřejeme a přidáme naloženou směs, orestujeme. V případě potřeby podlijeme vodou a přidáme sojovou a worcestrovou omáčku, žampióny. Když je maso hotové, přidáme pokrájené papriky a pórek, krátce prohřejeme. V případě potřeby dochutíme, já už přidala jen pepř.
Podáváme s rýží tří barev, kterou propláchneme a vaříme dle návodu.
Tentokrát jsem nezahušťovala, pokud potřebuji zahustit, přidávám tapioka škrobovou mouku, hrašku nebo kukuřičný škrob.
Poznámka
Počet porcí: 4
Čas přípravy: 30 minut