Ingredience
- tuk
- 200g hovězího zadního masa – ořech
- 1 petržel
- 1 červená řepa
- 1/2 batátu
- 2 mrkve
- 1 jablko
- 1 velká cibule
- majoránka dle chuti
- maďarská lahůdková paprika Grešík
- sůl dle chuti
- voda dle potřeby
Příprava
Synovi se snažím všechny druhy masa střídat a dnes došlo na hovězí. V zásobě jsem měla červenou řepu a chtěla jsem jí do něčeho propašovat. Její výraznou chuť bylo třeba zamaskovat a na to se skvěle hodí batát, petržel a mrkvička, majoránka dodala příjemnou chuť a vůni a jablíčko celou směs dosladilo prostě dobrůtka.
Na tuku si orestujeme maso, přidáme k masu pokrájenou cibuli a dál restujeme, osolíme, přidáme červenou papriku, zalijeme vodou a vaříme. Když je maso měkčí přidáme najemno nastrouhanou červenou řepu a po 15-20 minutách na malé kostičky nakrájený batát s mrkví a petrželkou. Když je maso a zelenina měkká přidíme majoránku, nastrouhané jablíčko, krátce povaříme a případně dosolíme. Pokud si chceme přípravu zrychlit, vaříme maso s cibulí v tlakovém hrnci.
Podáváme s libovolnou přílohou – rýže, kuskus…já zvolila pohanku, kterou jsme propláchla, zalila horkou vodou a 3 minuty povařila, přiklopila a nechala vsáknout přebytečnou vodu.
Poznámka
Počet porcí: 3 dětské
Čas přípravy: 60 minut
Některé děti s ABKM netolerují bílkovinu obsaženou v hovězím mase je třeba zvážit.