Ingredience
- České Ghíčko Bio
- 3-4 střední brambory
- 1 malá brokolice
- 1 velká cibule
- 1/4 pórku
- 3 vejce
- sůl
- Mahá koření
Příprava
Tak tuhle dobrůtku fakt můžeme, dřív jsme ji jedli s nivou, ale to by syn ještě nemohl, ale tato kombinace je vskutku vydařená, snědli jsme celou mísu a moooc si pochutnali a na nivu jsme si ani nevzpomněli.
Brokolici si rozebereme na růžičky a uvaříme v páře, na Ghí orestujeme pokrájenou cibuli s mahá kořením, dáme do zapékací mísy společně s uvařenou okapanou brokolicí, přidáme na kostičky pokrájené brambory a na kolečka pokrájený pórek, osolíme, přiklopíme a pečeme do změknutí brambor. Když jsou brambory měkké, přidáme 3 rozkvrdlané vejce a směs zalijeme, zamícháme a vložíme krátce zapéct již bez přiklopení.
Poznámka
Pokud chceme, aby si brokolice zachovala barvu, dáme ji po uvaření hned do studené vody.
Poznámka
Počet porcí: 2
Čas přípravy: 45 minut
Pokud chceme, aby si brokolice zachovala barvu, dáme ji po uvaření hned do studené vody.
České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce.http://ceskeghicko.cz/kontakt/