Bramborovo-cuketové noky s višňovým rozvarem

 

 Ingredience

  • 6 větších brambor
  • 1/2 oloupané vydlabané cukety
  • 1 žloutek
  • špaldová polohrubá mouka/hladká celozrnná namíchat dle potřeby (převažuje polohrubá nad celozrnnou)
  • sůl

Ovocný rozvar

  • mražené višně dle potřeby
  • moučkový cukr dle chuti
  • mák dle chuti

Příprava

Včera večer jsem přemýšlela jak udělat bramborové noky trošku hodnotnější a napadla mě cuketa. Tak jsem to ráno hned vyzkoušela.

Oloupeme si a nastrouháme najemno brambory a cuketu, vymačkáme přebytečnou vodu, přidáme sůl, žloutek, zahustíme moukou tak, aby se těsto spojilo. Je trošku lepivější, pomůžeme si častějším moučněním rukou při tvarování noků. Uděláme noky, dáme do vroucí vody a vaříme 30 minut, vyzkoušíme, zda jsou vařené a dost měkké tak, že si jeden vyjmeme, rozkrojíme a ochutnáme.

Podáváme s ovocným rozvarem, já použila mražení višně, které jsem nechala povolit a krátce prohřála. Nandáme višně na noky, posypeme směsí máku a cukru.

Poznámka

Není vhodné pro bezlepkovou dietu a dietu bez vajec.

Počet procí: 4

Čas přípravy: 60 minut