Ingredience
- 6 větších brambor
- 1/2 oloupané vydlabané cukety
- 1 žloutek
- špaldová polohrubá mouka/hladká celozrnná namíchat dle potřeby (převažuje polohrubá nad celozrnnou)
- sůl
Ovocný rozvar
- mražené višně dle potřeby
- moučkový cukr dle chuti
- mák dle chuti
Příprava
Včera večer jsem přemýšlela jak udělat bramborové noky trošku hodnotnější a napadla mě cuketa. Tak jsem to ráno hned vyzkoušela.
Oloupeme si a nastrouháme najemno brambory a cuketu, vymačkáme přebytečnou vodu, přidáme sůl, žloutek, zahustíme moukou tak, aby se těsto spojilo. Je trošku lepivější, pomůžeme si častějším moučněním rukou při tvarování noků. Uděláme noky, dáme do vroucí vody a vaříme 30 minut, vyzkoušíme, zda jsou vařené a dost měkké tak, že si jeden vyjmeme, rozkrojíme a ochutnáme.
Podáváme s ovocným rozvarem, já použila mražení višně, které jsem nechala povolit a krátce prohřála. Nandáme višně na noky, posypeme směsí máku a cukru.
Poznámka
Není vhodné pro bezlepkovou dietu a dietu bez vajec.
Počet procí: 4
Čas přípravy: 60 minut