Ingredience
- 140g najemno nastrouhané cukety, oloupané a zbavené semen (pokud je hodně šťavnatá vymačkáme)
- 120g panely či jiného sladidla
- 2 vejce
- 2 lžíce tuku –Bio České Ghíčko , Alsan bio či olej
- 1 prášek do pečiva bio Amylon
- 380g špaldové hladké mouky
- 80ml vody
- švestky dle potřeby
- mletý mák dle potřeby
- tuk na vytření plechu a hrubá mouka na vysypání plechu
Příprava
Dostali jsme obří bednu švestek a ty my rádi, kromě švestek je tu asi 30 cuket, které postupně porcuji, a tak bylo jasné, že cuketa bude zase zamaskována v těstě. Tento koláč je extrémně žravý, prostě kombinace švestek a máku se neomrzí.
Vejce našleháme s cukrem a tukem. Následně již jen s pomocí metly vmícháme mouku s kypřícím práškem, střídavě s vodou. Nakonec přidáme do těsta nastrouhanou cuketu, zamícháme. Těsto přendáme do tukem vytřeného a moukou vysypaného plechu, těsto roztáhneme po celém plechu. Na těsto klademe pokrájené švestky, které jen posypeme mákem. Připravený koláč dáme péct do trouby, pečeme na 180°C přibližně 30 minut. Moučník necháme vychladnout a pak už jen vychutnáme tu dobrotu… Pak už jen vítězí ten, který přijde dřív.
Poznámka
Počet porcí: plech 32x22cm
Čas přípravy: 60 minut