Ingredience:
- České Ghíčko Bio dle potřeby
- 1 šalotka
- 4 brambory
- 5 menších mrkví
- polovinu petržele
- 30g celeru
- 2 stroužky česneku
- majoránka
- mletý kmín
- špetka himalájské soli
- 1 litr vody
Znáte České Ghíčko? Ne? No tak to neváhejte a vyzkoušejte, protože jakmile jednou okusíte, nebudete chtít více nic jiného. Na tu chuť si rychle zvyknete a život bez něj si nedovedete představit. Já ho dnes přidala do dětské verze bramboračky a náš malý strávník jen mlaskal.
Příprava
Na Českém Ghíčku si orestujeme šalotku, přidáme pokrájenou mrkev, celer, petržel, na jemno pokrájený česnek, krátce promícháme, prohřejeme a zalijeme vodou. Přidáme sůl, majoránku, kmín a pokrájené brambory. Vaříme do změknutí brambor a zeleniny a ke konci rozšťoucháme.
Poznámka
Počet porcí: 4
Čas přípravy: 30 minut
Pro děti od 1 roku
Pokrm vhodný pro: vegetariány, bez BKM, lepku, vajec.
České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a koli obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. http://ceskeghicko.cz/kontakt/