Jáhlový dezert s hruškou a ledovými borůvkami

 

 Ingredience

  • 60g jáhel
  • 1 hruška
  • 3 hrsti mražených borůvek
  • voda dle potřeby

Příprava

Svačinka, snídaně, příjemné ochlazení v horkých dnech, nebo když vás honí mlsná, to vše může být tento dezert.

Jáhly propláchneme, dvakrát spaříme horkou vodou, aby se zbavily hořkosti a vaříme s dvojnásobným množstvím vody 15-20 minut, odstavíme, přiklopíme. Najemno nastrouháme hrušku, kterou přidáme do uvařených jáhliček, rozmixujeme tyčovým mixérem, naplníme do pohárů a ozdobíme borůvkami.

Menším dětem celou směs rozmixujeme. může případně dle chuti přisladit.

Poznámka

Počet porcí: 2

Čas přípravy: 30 minut