Ingredience
- 220g vařených jáhel
- 50g přírodního šmakouna
- 6-8 lžic vyšlehané rýžové smetany Soyatoo (případně kokosové)
- 2 banány
- brusinky na ozdobení
Vždy když načnu smetanu snažím se jí naplno zužitkovat. Dnes jsem jí z části použila do omáčky a část rovněž k přípravě dezertu. V lednici jsem narazila na balení šmakouna, který se mi do kombinace zamlouval a výživově dezert obohatil. Dnes tedy na šmakoun vlně s banány a rýžovou smetanou.
Smetanu Soyatoo dáme do šlehací nádoby a necháme 2 minuty šlehat. Mezitím si na kousky rozkrájíme šmakouna, banán, uvařené jáhly a vyšleháme do hladka tyčovým mixérem, nakonec přidáme k ušlehané smetaně a krátce opět vyšleháme. naplníme do pohárů a zdobíme brusinkami.
Poznámka
Počet porcí: 3
Čas přípravy: 20 minut
Šmakoun se vyrábí originální, patentově chráněnou českou technologií, z čistého vaječného bílku jeho tepelnou úpravou bez chemických látek a konzervantů. Výrobní postup umožňuje obohacovat Šmakouna jak výživově hodnotnými látkami (vláknina, nenasycené mastné kyseliny) tak také různým kořením a tím dosáhnout různých příchutí s širokými možnostmi zapojení při přípravě jídel a pokrmů. Více o produktu Šmakoun naleznete zde: http://www.smakoun.eu/
Smetana Soyatoo je rostlinná alternativa smetany ke šlehání smetana. Na stejném odkazu najdete výrobu domácího mléka, které si můžete připravit doma.
Jáhly a více o nich zde: jáhly