jahodovo-rybízová zmrzlina

Ingredience

  • 600g jahod
  • 2 hrsti červeného rybízu
  • javorový sirup na doslazení dle potřeby

Příprava

 

Sluníčko nám krásně hřeje a je třeba se trošku ochladit. Na domácí zmrzlině je výhoda, že víte co si do ni dáte, žádná zahušťovadla, přidané látky, čisté ovoce. Já potřebovala uvolnit místo v mrazáku a zužitkovat loňské jahody a rybíz. Měla jsem tím pádem práci ulehčenou a zmrzlinku téměř hotovou.

Zmrzlé jahody si dáme do vyšší nádoby společně s rybízem, necháme chvíli povolit, případně pokud máte výkonný mixér lze využít i ten.

Vše společně našleháme tyčovým mixérem, udělá se nám díky zmrzlému ovoci krásně krémová konzistence, následně pokud je třeba přisladíme, já trošku musela. Pokud máte ovoce čerstvé dejte jej buď zmrznout a nebo čerstvé rozmixujte, dejte na 1 hodinu do mrazáku, našlehejte a ještě jednou či vícekrát opakujte, hlídejte konzistenci ať vám úplně zmrzlina nezmrzne, případně nechte krátce povolit, krémovou konzistenci dělá opakované našlehání. My jsme část snědli jen tak v pohárkách a zbytek nacpali do tvořítek na nanuky.

Přeji příjemné jahodové ochlazení.

Poznámka

Počet porcí: přibližně 600g zmrzliny

Čas přípravy: 3 hodiny plus konečné nachlazení na konzumní teplotu