Kapustová polévka s řapíkatým celerem, mrkví, petrželí a batátem

 

 Ingredience

  • České Ghíčko dle potřeby
  • 107g řapíkatého celeru
  • 20g petržele
  • 10 kuliček růžičkové kapusty
  • 150g batátu
  • 2 mrkve
  • sůl dle chuti
  • 1,5 litru vody
  • rýžová smetana soyatoo dle chuti

Příprava

Kapustovou polévku už jsme neměli dlouho, a jelikož ráda kombinuji různé druhy zeleniny, tak dnes vyhrála tato kombinace chutí.

Než se pustíme do samotné přípravy polévky, očistíme si a pokrájíme jednotlivé druhy zeleniny.

Připravenou pokrájenou zeleninu na rozpáleném Ghí orestujeme, zalijeme vodou, osolíme a přibližně po 10 minutách přidáme růžičkovou kapustu. Vaříme do změknutí zeleniny a následně rozmixujeme, můžeme zjemnit rýžovou smetanou. Pokud nemáte problémy s mléčnými výrobky můžete přidat bílý, jogurt či zakysanou smetanu.

Poznámka

Počet porcí: 4

Čas přípravy: 30 minut

 

České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. http://ceskeghicko.cz/kontakt/