Kokosové tyčinky – Bounty

Ingredience

  • 120g sušeného kokosu – namočíme přes noc
  • 130g kokosmus, já měla od DR. Goerg, další alternativy viz poznámka, případně pokud nejste omezeni dietou bez vajec a mléčných složek lze použít rovněž Šmakoun kokosový krém, postačí jedno balení a 2 lžíce kokosového oleje pro zpevnění
  • tekuté sladidlo dle chuti a preferencí
  • hořká čokoláda na polevu dle potřeby

 

Příprava

Po prozkoumání zásob jsem objevila dosti velké množství kokosu a kokosmus cremu, přepadla mě mlsná a řekla jsem si, že si zkusím udělat domácí bounty. Chtěla jsem je udělat na Vánoce, ale už jsem je nestihla.

No a myslím, že výsledek vypadá dost dobře a ještě lépe chutnají, musela jsem je rychle vyfotit neb ty se zítřka nedožijí. škoda, že nemůžete ochutnat…

 

Příprava je jednoduchá, strouhaný kokos namočíme den předem, druhý den přecedíme bez mačkání, vložíme do hrnce, přidáme kokosmus a prohřejeme, to jen v případě, že je kokosmus tuhý, pokud se hezky mísí nemusíte a stačí ingredience jen smíchat, já jej měla zatuhlý takže jsem vše lehce zahřála na mírném plameni, spojila a nechala vychladnout, dosladila dle vlastní chuti a dala do lednice ztuhnout. Po zatuhnutí jsem zkusila zda množství kokosmus bude dostačující a válečky budou držet, stačilo, ono každý kokosmus je trošku jiný takže se musí vyzkoušet. V dlaních vytvarujeme válečky, které máčíme s pomocí lžíce v rozpuštěné čokoládě, já si pro lepší práci s čokoládou přidala při jejím rozpouštění 2 lžičky kokosového oleje. Máčené válečky klademe na tácek vystlaný pečícím papírem, vložíme do lednice a už jen čekáme až dostatečně ztuhnout.

 

Poznámka

Počet porcí: 20 tyčinek

Čas přípravy: 60minut bez máčení

Alternativy světlých krémů

Složení Šmakoun kokosového krému:

Šmakoun pasta sladká 65% (vaječný bílek,voda, řepkový olej, sladidlo : sukralóza)

Bílá pasta 35% ( cukr, bambucký tuk, sušené mléko 14%, emulgátor:sójový lecitin, vanilkový extrakt)

Kokos strouhaný 4%

řepkový olej

konzervanty E 202,211 , kyselina citronová

krem-kokos-bily-1-nahled

Možnosti kokosovýh krémů

 

dmbio-kokosmus-10023325_b_pimage_cm500_1rapunzel-kokosova-pasta-100-215gkokosovy-krem-blok-200g-bio-amaizin

 



6 Responses to Kokosové tyčinky – Bounty

  1. Zuzi napsal:

    Dobrý den, jakou používáte čokoládu, aby byla bez BKM? Děkuji. Vypadá skvěle, chci vyzkoušet.

    • Jitka Matěchová napsal:

      Já používám buď Troubelice 75% a více procentní od nich, nebo Vivani vegan čokoládu na vaření, případně Lidl na vaření. A nebo si dělám domácí z kakaové hmoty a kakaového másla.

      • Veronika P. napsal:

        Dobrý den,
        moc děkuji za Vaše stránky. Chtěla bych se zeptat, jestli byste mi mohla zveřejnit recept na výrobu domácí čokolády a jakou kakaovou hmotu a máslo na výrobu používáte? Moc děkuji.

        • Jitka Matěchová napsal:

          Domácí čokoláda je již dlouho na webu, jinak používám kakaovou hmotu, prášek a kakaové máslo z čokoládovny Troubelice.

  2. Veronika P. napsal:

    Dobrý den,
    moc děkuji za Vaše stránky. Chtěla bych se zeptat, jestli byste mi mohla zveřejnit recept na výrobu domácí čokolády a jakou kakaovou hmotu a máslo na výrobu používáte? Moc děkuji.

    • Jitka Matěchová napsal:

      Hezký den, recept je na webu, ale stačí rozpustit kakaové máslo a hmotu – poměr je na vás buď 1:1 nebo více hmoty méně másla, spojit, dosladit dle vlastní chuti tekutým sladidlem – javorový sirup, med..co preferujete, kupuji na čokoládovna troubelice.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.