Ingredience
- 2 kuřecí prsní řízky
- 2 balení kompotovaných mandarinek
- 1/2 polévkové lžíce worcestrové omáčky (lze zakoupit i bez lepku např. Ekoprodukt)
- 1,5 polévkové lžíce sojové omáčky (lze zakoupit i bez lepku např. Tamari)
- 1 lžička koření baby grill
- himalájská sůl dle chuti
- 1 lžíce olivového oleje
- hrstička sezamových semínek
Příloha
- brambory
- olivový olej
- sůl
Příprava
Jeden čas bylo tohle jídlo docela dost oblíbené v okolních restauracích. Později se vytratilo. Občas na něj dostanu chuť tak si jej udělám jen s rozdílem, že mě po něm nepálí žáha a není mi těžko.
Na rozehřáté pánvi si zatáhneme kuřecí maso. Osolíme, přidáme koření baby gril, zamícháme a přidáme šťávu z obou plechovek mandarinek, sojovou a worcestrovou omáčku. Chvíli povaříme, přidáme kompotované mandarinky z jedné plechovky, opět krátce prohřejeme, rozmixujeme v případě potřeby ještě dokořeníme. Bez vaření do omáčky přidáme zbylé mandarinky. Ničim nezahusťuji, rozmixováním mandarinek se omáčka zahustí.
Na suché pánvi si krátce prohřeji sezamové semínko až začne lehce měnit barvu, stáhnu a posypu s ním prsní řízek.
Příloha
pečené brambory na olivovém oleji a soli
Oloupeme, pokrájíme na měsíčky brambory, klademe na pečící papír, osolíme, zakápneme Olivovým olejem, pečeme do zlatova.
Dobrou chuť!
Poznámka
Počet porcí: 2
Čas přípravy: 30 minut