Kuřecí směs se zeleninou a rýží tří barev

 

 Ingredience

  • olivový olej dle potřeby
  • 4 žampióny
  • 500g kuřecích prsních řízků
  • 1 kapie
  • 1 červená paprika
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 pórek
  • sojová omáčka dle chuti (lze zakoupit i bezepkovou např. Tamari)
  • worcestrová omáčka dle chuti (lze zakoupit i bez lepku např. Ekoprodukt)
  • koření baby gril dle chuti
  • himalájská sůl dle chuti
  • maďarská lahůdková paprika Grešík dle chuti
  • pepř čtyř barev dle chuti
  • voda dle potřeby

 

Příloha

  • rýže tří barev dle potřeby

 

Příprava

Znáte situaci, když vyrazíte na drobné doplnění zásob a vracíte se s prázdnou peněženkou a narvaným kufrem? To prostě nejde tam tu nádhernou zeleninu a ty žampióny ponechat ladem. Na zeleninovou směs jsem už měla zálusk delší dobu a konečně na ní došlo.

Nakrájíme si maso na kostičky, dáme do misky, osolíme, přidáme pokrájenou cibuli, společně s baby grilovacím kořením, maďarskou lahůdkovou paprikou, olivovým olejem, promícháme. Překryjeme potravinovou fólií a necháme odležet dvě hodiny. Na pánev si dáme olivový olej, který si rozehřejeme a přidáme naloženou směs, orestujeme. V případě potřeby podlijeme vodou a přidáme sojovou a worcestrovou omáčku, žampióny. Když je maso hotové, přidáme pokrájené papriky a pórek, krátce prohřejeme. V případě potřeby dochutíme, já už přidala jen pepř. 
Podáváme s rýží tří barev, kterou propláchneme a vaříme dle návodu.

Tentokrát jsem nezahušťovala, pokud potřebuji zahustit, přidávám tapioka škrobovou mouku, hrašku nebo kukuřičný škrob.

Poznámka

Počet porcí: 4

Čas přípravy: 30 minut