Ingredience
- tuk
- 1 květák
- 1 pórek
- 1 petržel
- 1/2 rýžové smetany soyatoo
- himalájská sůl dle chuti
- 1 litr vody
Ráno jsme vstala a po prohledání zásob na mě vykouknul květák, hromada pórku, petržele a v lednici mi zbyla rostlinná šlehačka takže bylo jasno.
Příprava
Na tuku orestujeme polovinu pórku, přidáme květák, petržel, chvíli prohřejeme a zalejeme vodou, osolím.
Povaříme do změknutí a přidáme zbytek pórku.
Necháme krátce prohřát, pomixujeme a zjemníme rýžovou smetanou.
Poznámka
Počet porcí: 4
Čas přípravy: 30 minut
Pokrm vhodný pro: vegetariány, bez BKM, lepku, vajec
Rýžová smetana soyatoo je rostlinná smetana. Osobně jsem nepovažovala za potřebné synovi před 1 rokem přidávat do pokrmů, zařazuji tedy do kategorie od 1 roku také kvůli soli.
České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. http://ceskeghicko.cz/kontakt/