Ingredience
- 2 banány z mrazáku
- 10g kakaového prášku Lifefood
- 70g kešu ořechů
- kešu ořechy na ozdobení dle potřeby
- Vivani hot chocolate vegan na posypání
Příprava
Máte velké množství banánů a nevíte co s nimi?
V tom případě určitě vyzkoušejte tento dezert, nebudete litovat.
Osvěžení v letních dnech, dezertík když vás honí mlsná, krém, náplň v to vše se může proměnit tento dezert.
Nejlepší věci vznikají náhodou. U mě je to velmi častý jev, který se koná, když pospíchám nebo když potřebuji zpracovat zbytky.
Upozorňuji, že jestli je možné na něco vytvořit velmi rychlou závislost je to právě tento dezert a já se k němu díky jeho skvělé chuti a rychlosti přípravy určitě brzy vrátím.
Dáme si do mrazáku zmrznout banány, já je měla v mrazáku přibližně 3 hodiny.
Když jsou banány zmrzlé, vyndáme je z mrazáku a necháme je chvíli povolit, kdo chce, může zkusit oloupat hned, ale mně se osvědčilo nechat pár minut povolit a jdou pěkně od slupky.
Chvilku času můžeme využít pro namletí kešu ořechů. Když máme banány oloupané, rozmixujeme je tyčovým mixérem, přidáme namleté kešu ořechy, kakao a vyšleháme tyčovým mixérem v hladkou pěnu.
Vzniklou pěnu naplníme do pohárku, ozdobíme kešu ořechy, posypeme čokoládou a dáme do lednice vychladit, můžeme zvolit jinou kvalitní čokoládu, kterou si nastrouháme.
Přeji dobrou chuť.
Poznámka
Počet porcí: 1
Čas přípravy: 15 minut
Alergikům můžeme nahradit kakao karobem.
Když se přidá strouhané kakaové máslo a vyšlehá, máme luxusní náplň či velmi luxusní dezertík.
Milovníci sladkého mohou zkusit přidat do dezertu vyšlehanou kokosovou smetanu Soyatoo, ale už tak je dezert dost sladký nebo kokosové mléko v plechu, které vložíme na 45 minut do mrazáku a následně z něj vyšleháme krém.
Fantazii se meze nekladou.
Pokud dezertu vyrobíte příliš, zužitkujete jej rozhodně na přípravu zmrzliny, do které stačí přidat právě zmíněnou kokosovou smetanu nebo z mrazáku vyndané vyšlehané kokosové mléko, smícháme se základem dezertu a naplníme do tvořítek na zmrzlinu a necháme zmrznout.