Ingredience
- 1 listové těsto Wewalka
- 1 vejce na potření
- České Ghíčko dle potřeby
- 1 cibule
- 1 lžička pesta z medvědího česneku
- 5 hrstí listového špenátu
- 1 vejce
- sůl dle chuti
- špetka pepře
- hladká mouka na pomoučnění válu
Příprava
Také máte málo času a nestíháte péct? Honí vás mlsná a šumujete po skříni, co se dá? Co si takhle zdravě mlsnout? No tak jdeme na to. Já to dneska vyřešila listovými šátečky plněnými špenátem a jak jinak než na Českém Ghíčku.
Orestujeme si cibulku na Českém Ghíčku, propláchneme listový špenát, přidáme jej k orestované cibulce, mícháme, špenát je za chviličku hotový, přidáme pesto z medvědího česneku, prohřejeme a zaklepneme vajíčkem, krátce povaříme, rozmixujeme. Pokud chceme pro děti i dospělé, odebereme si část pro děti a do zbylé části přidáme pepř a sůl. Já mam pesto z medvědího česneku slané takže jsme již nedosolovala.
Wewalka těsto je již vyváleno, takže si pomoučníme vál nebo podložku, aby se nám těsto nepřilepilo, a uděláme šátečky nebo kapsičky a naplníme připravenou směsí. Dáme na pečící papír, potřeme rozkvrdlaným vajíčkem, pečeme na 180°C do zlatova.
Poznámka
Počet porcí: 7
Čas přípravy: 45 minut
České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce.http://ceskeghicko.cz/kontakt/