Ingredience
- České Ghíčko dle potřeby
- 250g mrkve
- 143g pórku
- 2 hrsti hrášku
- 80g petržele
- majoránka dle chuti
- mletý kmín dle chuti
- 1litr vody
- himalájská sůl dle chuti
Příprava
Dnes jsem chtěla fakt jednoduchou polévku, kde by vynikla převážně chuť zeleniny a másla. Mrkvičky v zásobách dostatek, petrželka v polévce nesmí chybět a pórek jsem si přivezla čerstvý od tety. No a tak teď už jen s chutí do toho.
Na Českém Ghíčku si orestujeme pórek, přisypeme pokrájenou zeleninu, prohřejeme, zalijeme vodou. Přidáme mletý kmín, majoránku a sůl. Vaříme do změknutí zeleniny.
Poznámka
Počet porcí: 4
Čas přípravy: 30 minut
Pro děti od 1 roku
Pokrm vhodný pro: vegetariány, bez BKM, lepku, vajec.
České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. http://ceskeghicko.cz/kontakt/