Ingredience
- 8-10 hrstí ovesných vloček (lze zakoupit rovněž bez lepku)
- 4 jablka
- 4-5 hrstí borůvek
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1 polévková lžíce brusinek
- 8-10 lžic vody
- 1,5 lžičky skořice
Do základu těsta lze přidávat vlašské ořechy, žloutek, koláč lze kombinovat s celou řadou ovoce.
Příprava
Měla jsem strašnou chuť na něco sladkého, v mrazáku máme ještě slušnou zásobu mraženého ovoce, hlavně borůvek, a tak jsem si řekla, že by se dalo něco spáchat. Ovesné vločky mi jako základ korpusu moc chutnají, kombinace jablek se skořicí rovněž, a tak už se pomaličku zrodil tento dezert či snídaně.
Ovesné vločky si nameleme na prach, přidáme sušené brusinky, skořici, na hrubo nastrouhané jablko zbavené slupky, kokosový olej a dle savosti 8-10 lžic vody. Vypracujeme těsto, vody přidáme tolik, aby se s těstem hezky pracovalo. Připravené těsto vložíme do formy, kterou jsme si vystlali pečícím papírem, těsto rovnoměrně rozložíme po celé formě, na vzniklý korpus přidáme na plátky pokrájená jablka a na prostředek koláče nasypeme borůvky.
Koláč vložíme do rozehřáté trouby, pečeme přibližně 20 minut. Můžeme jíst ještě teplý, ale hůře drží. Když trošku zchladne drží tvar krásně.
Poznámka
Počet porcí:1 koláč, forma o průměru 27cm
Čas přípravy 30 minut