Ovesný koláč s brusinkami, jablky, skořicí a borůvkami

Ingredience

  • 8-10 hrstí ovesných vloček (lze zakoupit rovněž bez lepku)
  • 4 jablka
  • 4-5 hrstí borůvek
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 polévková lžíce brusinek
  • 8-10  lžic vody
  • 1,5 lžičky skořice

Do základu těsta lze přidávat vlašské ořechy, žloutek, koláč lze kombinovat s celou řadou ovoce.

 

Příprava

Měla jsem strašnou chuť na něco sladkého, v mrazáku máme ještě slušnou zásobu mraženého ovoce, hlavně borůvek, a tak jsem si řekla, že by se dalo něco spáchat. Ovesné vločky mi jako základ korpusu moc chutnají, kombinace jablek se skořicí rovněž, a tak už se pomaličku zrodil tento dezert či snídaně.

Ovesné vločky si nameleme na prach, přidáme sušené brusinky, skořici, na hrubo nastrouhané jablko zbavené slupky, kokosový olej a dle savosti 8-10 lžic vody. Vypracujeme těsto, vody přidáme tolik, aby se s těstem hezky pracovalo. Připravené těsto vložíme do formy, kterou jsme si vystlali pečícím papírem, těsto rovnoměrně rozložíme po celé formě, na vzniklý korpus přidáme na plátky pokrájená jablka a na prostředek koláče nasypeme borůvky.

Koláč vložíme do rozehřáté trouby, pečeme přibližně 20 minut. Můžeme jíst ještě teplý, ale hůře drží. Když trošku zchladne drží tvar krásně.

Poznámka

Počet porcí:1 koláč, forma o průměru 27cm

Čas přípravy 30 minut