Ovocný crumble

Ingredience

 

  • 130g vloček bez lepku s klíčky
  • 210ml rostlinného mléka
  • 1 jablko, nastrouhat
  • 2 hrsti předmáčených mandlí – namlít (mandle namočíme ieálně den předem, aktivují se tak, zbaví nežádoucích látek, obzvláště kyseliny fytové)
  • 200ml vody
  • trošku kokosového cukru, lžička skořice

Náplň dle vlastní libosti já tentokrát dala: nastrouaná jablka, švestky, borůvky, kombinaci rybízu a trošku tuku já dala Bio České Ghíčko .

Příprava

U nás dnes na snídani crumble, převažuje ovoce, základ ovesné vločky s klíčky, předmáčené mleté mandle, skořice, jablko a navrch spousta ovoce a trošku kokosového cukru.

Kdo nezná chutná to podobně jako žemlovka, já tento koláček miluji teplý.

Veškeré ingredience na těsto postupně dáme do vyšší nádoby (předmáčené mandle jsem si v sekáčku nasekala samostatně a pak je jen přidala k ostatním surovinám) a rozmixujeme, nalijeme do mističek, přidáme ovoce (já dala nastrouhaná jablka, švestky, kombinaci rybízu a borůvek), lehce posypeme kokosovým cukrem a přidáme 1-2 lžičky Ghí.

Dáme do trouby a zapečeme přibližně 15 minut, baštíme ještě teplé.

Poznámka

Počet porcí: 5

Čas přípravy: 30 minut