Ingredience
- 130g vloček bez lepku s klíčky
- 210ml rostlinného mléka
- 1 jablko, nastrouhat
- 2 hrsti předmáčených mandlí – namlít (mandle namočíme ieálně den předem, aktivují se tak, zbaví nežádoucích látek, obzvláště kyseliny fytové)
- 200ml vody
- trošku kokosového cukru, lžička skořice
Náplň dle vlastní libosti já tentokrát dala: nastrouaná jablka, švestky, borůvky, kombinaci rybízu a trošku tuku já dala Bio České Ghíčko .
Příprava
U nás dnes na snídani crumble, převažuje ovoce, základ ovesné vločky s klíčky, předmáčené mleté mandle, skořice, jablko a navrch spousta ovoce a trošku kokosového cukru.
Kdo nezná chutná to podobně jako žemlovka, já tento koláček miluji teplý.
Veškeré ingredience na těsto postupně dáme do vyšší nádoby (předmáčené mandle jsem si v sekáčku nasekala samostatně a pak je jen přidala k ostatním surovinám) a rozmixujeme, nalijeme do mističek, přidáme ovoce (já dala nastrouhaná jablka, švestky, kombinaci rybízu a borůvek), lehce posypeme kokosovým cukrem a přidáme 1-2 lžičky Ghí.
Dáme do trouby a zapečeme přibližně 15 minut, baštíme ještě teplé.
Poznámka
Počet porcí: 5
Čas přípravy: 30 minut