Ingredience
- 6 žampionů o průměru 6-8cm
- 1 kuřecí prsní řízek
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 15dkg nivy na rozpečení
- špetka kmínu
- špetka soli
- špetka pepře
- 1 lžíce olivového oleje
- špetka tymiánu
Příprava
Vyrazili jsme si jen pro pečivo k tetě do krámku a strejda akorát vyndaval z auta čerstvý závoz z Makra. No ty žampióny jsem tam nemohla nechat. Dokoupila jsem ostatní suroviny, podebatili jsme s tetou a vydala jsem se vařit. Recept se měl prvotně jmenovat jinak. Žampióny plněné kuřecím mletým masem, cibulkou, česnekem, kmínem a rozpečenou Nivou. A příloha se mi tam už bohužel nevešla…
Na mlýnku si nameleme kuřecí maso společně s 1 cibulí, 1,5 stroužkem česneku, přidáme kmín, sůl, promícháme a necháme směs přes noc rozležet. Druhý den přidáme prolisovaný česnek 1,5 stroužku, na drobno nakrájenou cibulku, přidáme opět kmín, sůl, pepř.
Vydlabeme si žampióny, které ze vnitř posolíme a pokmínujeme. Vydlabané zbytky hub přidáme nastoruhané do směsi s masem, promícháme a plníme.
Skleněnou zapékací mísu si vytřeme olivovým olejem, naskládáme žampióny a pečeme na 180°C 20-30 minut. Ke konci přidáme na žampióny plátky Nivy, rozpečeme.
Podáváme s opečeným bramborem v troubě. Brambory omyjeme, slupku ponecháme, rozkrájíme, posolíme, pokapeme olivovým olejem, přidáme tymián a pečeme do zlatova.
Dobrou chuť!
Poznámka
Kvůli sýru Niva není vhodné pro ABKM případnou alternativu můžet enajít v rostlinných sýrech Violife, veganline: alternativy sýrů
Počet porcí: 2
Čas přípravy: 30 minut