Ingredience
- 350ml rýžovo-kokosového mléka Provamel
- 200g pohankové mouky
- 80g datlového sirupu
- 50g Bio Českého Ghíčka
- 100g mletých vlašských ořechů (místo ořechů lze využít šáchor více o něm zde: http://navlnechuti.cz/sachor-alternativa-pro-alergiky-na-orechy/)
- 3 vejce
- jahody na ozdobení
- vlašské ořechy na ozdobení
Příprava
No tak vaflové šílenství propuklo i u nás a mam obavu, že jsem si nasadila laťku fakt vysoko. My sladké příliš nejíme, ale tohle je droga. A jsou fakt dobrý….ne jsou skvělý…ne jsou prostě úúúúžasný.
Vejce vyšleháme s datlovým sirupem, přidáme České Ghíčko a opět šleháme. Přisypeme rozemleté ořechy a mouku, postupně přiléváme mléko a šleháme.
Těsto necháme chvíli odpočinout.
Rozehřejeme si vaflovač, potřeme jej tukem a nalijeme těsto. Já pekla jednu vafli 3 minuty.
Poznámka
Z uvedeného množství surovin připravíte cca 20 vafliček.
Vejce můžete nahradit vanilkovou hraškou.
Ořechy můžete nahradit šachorovou moukou Adveni je přirozené bezlepková a vůní připomíná ořechy, vhodná pro alergiky, kteří ořechy nemůžou.
České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. České Ghíčko
Pokud by jste si chtěli připravit rostlinné mléko doma zde je odkaz: rostlinné mléko