Ingerdience
- České Ghíčko Bio dle potřeby
- 2-3 mrkve
- 1 petržel
- 1 střední pórek
- sůl dle chuti
- kmín dle chuti
- 1-2 hrstě rýžových hvězdiček s tapiokou – risolino (bez lepku bez barviv, bez alergenů – rýžová mouka, tapiokový škrob, sůl)
- voda dle potřeby
Příprava
Jak říkal můj děda, polévka grunt, knedlíky špunt. Bez polévky, to u nás prostě nejde, náš malý je miluje. Navíc jsem chtěla vyzkoušet nové zavářkové těstoviny a musím říct, že mě rýžové vločky s tapiokou mile přkvapily, nerozvařují se a jsou bezlepkové a to mě velmi těší.
Na Ghí orestujeme pokrájenou zeleninu, mrkev, petržel a hrst pórku, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kmín. Když je zelenina měkká, přidáme zbylý pórek a zavářkové těstoviny, povaříme 8-10 minut a je hotovo. Malé děti milují různé tvary v polévce a bylo úsměvné pozorovat toho našeho malého strávníčka, který pozoroval novinku ve své mističce.
Poznámka
Počet porcí: 3
Čas přípravy: 30 minut
České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a koli obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. http://ceskeghicko.cz/kontakt/
Dnes jsem polévku uvařila výborná . Děkuji za informace vložené české Ghíčko plus rýžové hvězdičky …:)..Lucie..
Dobrý den, to jsem moc ráda, že polévka chutnala 🙂 a jsem ráda, že informace vložené v poznámce pomáhají dál 🙂 Když jsem začínala, sama jsem dlouho hledala. Je fajn mít vše u receptu pohromadě, proto jsem se rozhodla přidávat pod recept, kde jsou méně známe suroviny odkazy, složení či informace o produktu.