Pórková polévka s mrkví a petrželí s rýžovo tapioka vločkami

Ingerdience

  • České Ghíčko Bio dle potřeby
  • 2-3 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 střední pórek
  • sůl dle chuti
  • kmín dle chuti
  • 1-2 hrstě rýžových hvězdiček s tapiokou – risolino (bez lepku bez barviv, bez alergenů – rýžová mouka, tapiokový škrob, sůl)
  • voda dle potřeby

Příprava

Jak říkal můj děda, polévka grunt, knedlíky špunt. Bez polévky, to u nás prostě nejde, náš malý je miluje. Navíc jsem chtěla vyzkoušet nové zavářkové těstoviny a musím říct, že mě rýžové vločky s tapiokou mile přkvapily, nerozvařují se a jsou bezlepkové a to mě velmi těší.

 

Na Ghí orestujeme pokrájenou zeleninu, mrkev, petržel a hrst pórku, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kmín. Když je zelenina měkká, přidáme zbylý pórek a zavářkové těstoviny, povaříme 8-10 minut a je hotovo. Malé děti milují různé tvary v polévce a bylo úsměvné pozorovat toho našeho malého strávníčka, který pozoroval novinku ve své mističce.

 

Poznámka

Počet porcí: 3

Čas přípravy: 30 minut

České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a koli obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. http://ceskeghicko.cz/kontakt/