Quinoa dezert s mangem, mandlovým mlékem a skořicí

Ingredience

  • 170g vařené quinoy – namíchané pů na půl – červená, žlutá
  • mandlové mléko Provamel dle konzistnece
  • 1 mango kent
  • skořice dle chuti

Příprava

Často když připravuji přílohu, uvařím jí více a připravím zároveň dezertík, placky nebo karbanátky. Tentokrát to byla právě quinoa, mango už bylo hezky měkké a v kombinaci se skořicí je prostě výborné, často se musím hodně držet abych to malému nesnědla.

 

Pokud nemáte připravenou quinou, nevadí.

Quinoa vyniká svou jednoduchou přípravou. Vařte podobně jako rýži (2 díly vody na 1 díl Quinoy) po dobu 15-20 minut. Po uvaření se quinoa vyznačuje příjemně lehkou, nadýchanou strukturou a jemnou, lehce oříškovou chutí. K ochucení quinoy použijte jakékoliv koření či zeleninu. Smícháním s ovocem, medem, ořechy a (rostlinným) mlékem vznikne energeticky bohatá a přitom zdravá a chutná forma snídaně.

Uvařenou quinou vyšleháme s mandlovým mlékem, skořící a částí manga, naplníme do pohárů a ozdobíme pokrájeným mangem, lehce poprášíme skořicí.

Poznámka

Počet porcí: 2

Čas přípravy: bez vaření qiinoy 5 minut

Quinoa je vařená když se u zrna objeví malý bílý „ocásek“ což je přibližně po 15 minutách vaření.

Více o obilovině zde: quinoa

Výrobu rostlinného mléka naleznete zde: výroba rostlinného mléka