Quinoa koláč s grilovanou zeleninou s kmínem, bazalkou, provensálkým kořením

Ingredience

  • 1 malá brokolice
  • 1 cuketa
  • 1/4pórku
  • mletý kmín dle potřeby
  • himalájská sůl dle chuti
  • bazalka dle potřeby
  • provensálké koření dle potřeb
  • ghí či olivový olej dle potřeby

korpus

  • 210g uvařené quinoy mix barev – bílá, červená, černá
  • 40g konopného semínka (nemusí být, ale velmi výživně koláč obohatí)
  • 100g domácích škvarků
  • 80g pohankové mouky hladké
  • himalájská sůl dle chuti

zdobení slunečnicové semínko dle potřeby

Příprava

Jako přílohu k obědu jsem si připravila quinou a jako vždy jsem ji uvařila více, tudíž bylo třeba vymyslet jak ji zužitkovat. Slaný koláč by byl fajn,  tak jsem začala přemýšlet nad korpusem a náplní a vznikla moc příjemná chuťová kombinace.

Příprava je velmi snadná, zeleninu očistíme, pokrájíme, vše nadáme na plech s pečícím papírem, osolíme, přidáme mletý kmín, bazalku, provensálské koření, přidáme Ghí či olivový olej a dáme do trouby grilovat, samozřejmě lze přidat rovněž maso. Grilujeme do změknutí zeleniny. Já ji pekla pod pečícím papírem.

Mezitím si připravíme korpus, v míse si smícháme uvařenou quinou, přidáme domácí namleté škvarky, konopné semínko, osolíme a přidáme pohankovou mouku. Těsto důkladně propracujeme, dle potřeby můžeme přidat trošku mouky a natlačíme do formy.

Když máme zeleninu ugrilovanou, přidáme ji na korpus, vložíme do trouby, během pečení, přiklopíme alobalem, aby nedocházelo k přesušení.

Pečeme na 180°C přibližně 45 minut, následně odklopíme a dopečeme 10 minut kůrčičku, koláč servírujeme ještě teplý. Já jsem si přidala slunečnicové semínko, které jsem nasucho opražila na pánvi.

 

Přeji dobrou chuť.

 

Poznámka

Počet porcí: forma o průměru 27cmm

Čas přípravy: 2 hodiny