Ingredience
- 1 malá brokolice
- 1 cuketa
- 1/4pórku
- mletý kmín dle potřeby
- himalájská sůl dle chuti
- bazalka dle potřeby
- provensálké koření dle potřeb
- ghí či olivový olej dle potřeby
korpus
- 210g uvařené quinoy mix barev – bílá, červená, černá
- 40g konopného semínka (nemusí být, ale velmi výživně koláč obohatí)
- 100g domácích škvarků
- 80g pohankové mouky hladké
- himalájská sůl dle chuti
zdobení slunečnicové semínko dle potřeby
Příprava
Jako přílohu k obědu jsem si připravila quinou a jako vždy jsem ji uvařila více, tudíž bylo třeba vymyslet jak ji zužitkovat. Slaný koláč by byl fajn, tak jsem začala přemýšlet nad korpusem a náplní a vznikla moc příjemná chuťová kombinace.
Příprava je velmi snadná, zeleninu očistíme, pokrájíme, vše nadáme na plech s pečícím papírem, osolíme, přidáme mletý kmín, bazalku, provensálské koření, přidáme Ghí či olivový olej a dáme do trouby grilovat, samozřejmě lze přidat rovněž maso. Grilujeme do změknutí zeleniny. Já ji pekla pod pečícím papírem.
Mezitím si připravíme korpus, v míse si smícháme uvařenou quinou, přidáme domácí namleté škvarky, konopné semínko, osolíme a přidáme pohankovou mouku. Těsto důkladně propracujeme, dle potřeby můžeme přidat trošku mouky a natlačíme do formy.
Když máme zeleninu ugrilovanou, přidáme ji na korpus, vložíme do trouby, během pečení, přiklopíme alobalem, aby nedocházelo k přesušení.
Pečeme na 180°C přibližně 45 minut, následně odklopíme a dopečeme 10 minut kůrčičku, koláč servírujeme ještě teplý. Já jsem si přidala slunečnicové semínko, které jsem nasucho opražila na pánvi.
Přeji dobrou chuť.
Poznámka
Počet porcí: forma o průměru 27cmm
Čas přípravy: 2 hodiny