Ingredience
- 4 lžíce cizrny Bonduelle
- 2-3 zmrzlé banány
- 70g kešu ořechů, nesolené
- kokosová smetana Soyatoo dle chuti
- kešu ořechy na ozdobení
- kakaový prášek dle chuti
Příprava
Tento dezert si to vůbec nezaslouží, ale vznikl vlastně ze zbytků, připravila jsem si více krému, než jsem nakonec potřebovala.
Lákalo mě krém sníst jen tak, ale zase to byla příležitost si něco vyzkoušet. Vznikla opět velmi chutná svačinka nebo dobrůtka když člověka honí mlsná. Jak už se mi několikrát potvrdilo, vaření ze zbytků prostě nemá chybu.
Banány vyndáme z mrazáku, necháme pár minut povolit při pokojové teplotě, aby se nám lépe loupaly. Připravíme si kešu ořechy, které pomeleme na prach.
Cizrnu vyšleháme dohladka tyčovým mixérem, přidáme pokrájené banány a vyšleháme, přidáme pomleté kešu ořechy, kokosovou smetanu dle chuti, já dala 4 lžíce a opět vyšleháme. Vzniklý krém si rozdělíme na dvě poloviny a do jedné z nich přidáme kakaový prášek. Já jsem krém měla ve zdobícím sáčku, takže jsem jen naplnila sklenice. Můžeme si do sklenice či pohárku různě barevně poskládat, fantazii se meze nekladou, nakonec ozdobíme kešu ořechy, podáváme vychlazené.
Poznámka
Počet porcí: 2
Čas přípravy: 20 minut
Dobrý den..delate si kokosove mleko doma? ..nebo jen kupujete? Je mezi nima rozdil? DĚKUJI
Dobrý den, kupuji rýžovo-kokosové od Provamel s tím jsem spokojená, používám často při přípravě dezetů, do kávy. Domácí jsem dělala pouze jednou a jelikož nemám příliš času zůstala jsem u Provamel. Pak kupuji kokosové mléko v plechu a to je pěkně hutné, dá se našlehat do krému když se zachladí, to s domácím nikdy neuděláte. Je to spíš vše o chuti a účelu použití. Pokud vám stačí do kávy či přípravě dezetů, kde potřebujete tekutou konzistenci postačí domácí výroby viz. alternativy mléka a vajec, naleznete postup. Na vyšlehání však jedině kokosové mléko v plechu.
Dobry den, mohu pouzit klasickou suchou cizrnu, ze bych ji uvarila? Diky.
Dobrý den, ano určitě můžete.