Strakatý cizrnový pohár s banánem, kešu, kakaem a kokosovou smetanou

 

 Ingredience

  • 4 lžíce cizrny Bonduelle
  • 2-3 zmrzlé banány
  • 70g kešu ořechů, nesolené
  • kokosová smetana Soyatoo dle chuti
  • kešu ořechy na ozdobení
  • kakaový prášek dle chuti

Příprava

Tento dezert si to vůbec nezaslouží, ale vznikl vlastně ze zbytků, připravila jsem si více krému, než jsem nakonec potřebovala.
Lákalo mě krém sníst jen tak, ale zase to byla příležitost si něco vyzkoušet. Vznikla opět velmi chutná svačinka nebo dobrůtka když člověka honí mlsná. Jak už se mi několikrát potvrdilo, vaření ze zbytků prostě nemá chybu.

Banány vyndáme z mrazáku, necháme pár minut povolit při pokojové teplotě, aby se nám lépe loupaly. Připravíme si kešu ořechy, které pomeleme na prach.
Cizrnu vyšleháme dohladka tyčovým mixérem, přidáme pokrájené banány a vyšleháme, přidáme pomleté kešu ořechy, kokosovou smetanu dle chuti, já dala 4 lžíce a opět vyšleháme. Vzniklý krém si rozdělíme na dvě poloviny a do jedné z nich přidáme kakaový prášek. Já jsem krém měla ve zdobícím sáčku, takže jsem jen naplnila sklenice. Můžeme si do sklenice či pohárku různě barevně poskládat, fantazii se meze nekladou, nakonec ozdobíme kešu ořechy, podáváme vychlazené.

Poznámka

Počet porcí: 2

Čas přípravy: 20 minut