Ingredience
- 100g Tapioka perel DNM
- 600ml rýžovo-kokosového mléka Provamel
- 1/2 lžičky skořice
- 1 jablko
- 200g švestek
Příprava
Znáte Tapioku? Tapioka obsahuje menší množství vápníku, fosforu, draslíku a hořčíku. Je také zdrojem železa, kyseliny listové a vitamínu B. Tapioka je také přirozeným zdrojem omega-3 a omega-6 mastných kyselin. Neobsahuje lepek a může být proto součástí bezlepkové diety. Tapioka kuličky jsou bohaté na sacharidy. Já ji dnes použila k přípravě dezertu. A zároveň bych ráda poděkovala prodejně Trhovka Rokycany za zařazení Tapioka perel do sortimentu. Prodejna je sice menší, ale snaží se maximálně vyjít vstříc zákazníkům, rozšiřovat sortiment a toho si moc vážím. Takže velké díky.
Pokud chceme mít Tapioku rychleji vařenou tak si ji namočíme přes noc.
Tapioku můžeme namočit jen do vody. Já ji namočila do kokosového mléka. Použijeme tolik mléka, aby byla Tapioka ponořená + 4cm nad.
Druhý den nalijeme do hrnce, přidáme zbylé mléko, skořici a vaříme, dokud není většina kuliček průsvitná. Odstavíme, přidáme nastrouhané jablíčko a rozmixujeme. Na pařáčku si prohřejeme švestky, kterými pohár ozdobíme.
Mějte v rezervě nějaké mléko navíc. Vše je závisí na době máčení a době vaření. V případě, že se vám směs bude zdát hustá, nařeďte, ale pamatujte, že bude přidáno ovoce, které rovněž směs naředí.
Poznámka
Počet porcí: 3
Čas přípravy: 20 minut
Tapioka perly – používá se jako zahušťovadlo do pudinků, ke zvláčnění bezlepkových těst, jako pojivo místo vajec. Z tapioky si můžete připravit oblíbený buble tea.
Kokosové mléko si můžete připravit doma více zde: kokosové mléko