Tapioka pudink z kokosového mléka a ovoce

 

 Ingredience

  • 200g tapioka perel DNM Tapioka
  • 400ml kokosvého mléka
  • 1 jablko
  • 1 hruška
  • 2 hrsti lesních borůvek

Příprava

Zásoby borůvek v mrazáku, které přivezla babička si říkali o nějakou mňamku. Tapioka perly jsem chtěla hodně dlouho vyzkoušet a zařadit do synova jídelníčku a zároveň jsem byla zvědavá na jejich chuť. Tak vznikl tento dezert.

Tapiokové kuličky jsem nechala namočené 24hod. 3/4 větší skleničky necelých 200g. Přidala 400ml kokosového mléka. Vařila tak 15-20 min než byla většina tapioky průsvitná. Tak poznáme, že je hotová. Jablko, hrušku a hrst borůvek společně rozmixujeme a dáme na dno. Přidáme uvařenou tapioku, ozdobíme borůvkami.

Tapioka je výrazná, takže je třeba ji nakombinovat s výrazným ovocem. 
Za tip na tento recept moc děkuji Lucii Rosenbergové.

Poznámka

Počet porcí: 3

Čas přípravy: 45 minut

Tapioka perly – používá se jako zahušťovadlo do pudinků, ke zvláčnění bezlepkových těst, jako pojivo místo vajec. Z tapioky si můžete připravit oblíbený buble tea.

Kokosové mléko si můžete připravit doma více zde: kokosové mléko