Teff dezert s hruškou a jahodami

 

 Ingredience

  • 50g teff světlého zrna
  • 1 hruška
  • 150g jahod
  • voda dle potřeby
  • borůvky na ozdobení

Příprava

Moc jsem si oblíbila výrobky od Adveni, mouky i zrna. Teff zrno jsem již jednou zkusila a našemu malému gurmánovi moc šmakuje. Povedla se mi moc chutná variace a nezůstalo mi ani na oblíznutí lžičky. Teff zrno i mouka u nás bodují.

Zrníčka teffu nejdříve na jemném sítku propláchneme. Po té je zalijeme 3 násobným objemem vody, přivedeme k varu, stáhneme na nejnižší stupeň a dusíme pod pokličkou 15 minut. Zrno nejprve plave. Pak si začne sedat ke dnu přibližně po 10 minutách a to je doba, kdy je zapotřebí míchat. Pozor může se připálit. Uvařený teff je měkký, má lahodnou oříškovou chuť a příjemné aroma. Do uvařeného teffu přidáme nastrouhanou hrušku a jahody, rozmixujeme, naplníme do pohárů, ozdobíme borůvkami.

Poznámka

Počet porcí: 2

Čas přípravy: 30 minut

Pokud neznáte Teff dočtete se o něm zde: teff