Ingredience
- 50g teff světlého zrna
- 100g přírodního Šmakouna
- šťáva z limetky dle chuti
- 1 hruška
- jahody na ozdobení
Příprava
Už jsem delší dobu nedělala teff a v lednici mi zůstal načatý šmakoun, blesklo mi hlavou, že by se dal použít do dezertu a ve spojení s teff zrnem, které má lehce oříškovou chuť bude dokonalou kombinací, přidala jsem hrušku a šťávu z limetky a vznikl tento dezertík a jako sladkou tečku jsem jej ozdobila jahodami.
Zrníčka teffu nejdříve na jemném sítku propláchneme. Po té je zalijeme 3 násobným objemem vody. Přivedeme k varu, stáhneme na nejnižší stupeň a dusíme pod pokličkou 15 minut. Zrno nejprve plave. Pak si začne sedat ke dnu přibližně po 10 minutách a to je doba, kdy je zapotřebí míchat. Pozor může se připálit. Uvařený teff je měkký, má lahodnou oříškovou chuť a příjemné aroma. Po uvaření teff zrna přidáme šmakouna, nastrouhanou hrušku a šťávu z limetky. Rozmixujeme tyčovým mixérem, nandáme do pohárů a ozdobíme jahodami. Pokud budete připravovat dezert pro dospělé, můžete jej přisladit.
Poznámka
Počet porcí: 2
Čas přípravy: 20 minut
Šmakoun se vyrábí originální, patentově chráněnou českou technologií, z čistého vaječného bílku jeho tepelnou úpravou bez chemických látek a konzervantů. Výrobní postup umožňuje obohacovat Šmakouna jak výživově hodnotnými látkami (vláknina, nenasycené mastné kyseliny) tak také různým kořením a tím dosáhnout různých příchutí s širokými možnostmi zapojení při přípravě jídel a pokrmů. Více o produktu Šmakoun naleznete zde: http://www.smakoun.eu/
Pokud neznáte Teff dočtete se o něm zde: teff
Dobrý den, prosim kde kupujete teff zrno a to tmave je neloupane? Dekuji
Hezký den, teff kupuji ve zdravé výživě od Adveni. Jsou dva druhy jedno je světlé, jedno je tmavé, stejně tak mouka.