Ingredience
- České Ghíčko dle potřeby
- 200g vepřového masa
- 3 mrkve
- 1 malou petržel
- 1/2 čajové lžičky nastrouhaného zázvoru
- na špičku lžičky kurkumy
- 30g pórku
- pár lžic rýžovo-kokosového mléka
- jáhly dle potřeby
- mletý kmín
- mořská sůl dle chuti
- voda dle potřeby
Příprava
Už nějakou chvíli si pohrávám se zázvorem a nedávno jsem koupila i kurkumu a kombinace chutí mě mile překvapila. Náš malý má masové období a všude hledá maso takže tento oběd byl sázkou na jistotu a musím říct, že kurkuma a zázvor celému jídlu dala úplně jiný rozměr.
Vepřové maso nakrájíme na kostičky a orestujeme je na Ghí, osolíme, pokmínujeme, přidáme najemno nakrájenou mrkev, petržel, orestujeme a zalijeme vodou. Vaříme do změknutí zeleniny a masa, v případě potřeby podlijeme vodou, nakonec přidáme najemno nastrouhaný zázvor, kurkumu a pórek, pár lžic rostlinného mléka a krátce prohřejeme, podáváme s jáhličkami.
Poznámka
Počet porcí: 2
Čas přípravy: 45 minut
České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a koli obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. http://ceskeghicko.cz/kontakt/
Rostlinné mléko si můžete připravit doma: rostlinné mléko