Ingredience
- České ghíčko bio dle potřeby
- 1/2 sáčku těstovin (rovněž lze použít těstoviny bez lepku)
- 3 -4 hrsti sušené směsi hub, případně zamražené směsi
- 3-4 vejce
- 2 lžičky mletého kmínu
- sůl dle chuti
- 100g Šmakouna s hlívou ústřičnou
- voda dle potřeby
Příprava
Milujeme houby, moc rádi na ně chodíme, relaxujeme v lese na společných procházkách, během sezóny si je nasušíme, případně vysmažíme a zamrazíme. Tato verze úpravy mě velmi baví je to snadný a rychlý oběd, ale musím přiznat, že čerstvé a mražené jsou nejlepší, pokud se použijí sušené je dobré je předem na několik hodin namočit.
Příprava je velmi snadná, uvaříme si těstoviny, na pánvi s ghí a s trochou vody prohřejeme směs hub, do které přidáme mletý kmín a osolíme. Připravíme si zapékací mísu, do které nasypeme uvařené, scezené těstoviny, přidáme prohřátou směs hub, rozkvrdlaná vajíčka a najemno nastrouhaného Šmakouna, osolíme, zamícháme, přiklopíme a zapečeme na 180°C přibližně 15 minut, pokud chceme těstoviny lehce křupavé, krátce zapečeme bez přiklopení.
Zapečenou směs podáváme s nakládanou zeleninou, například s nakládanými okurkami.
Přeji dobrou chuť.
Poznámka
Počet porcí: 4
Čas přípravy: 30 minut
Šmakoun se vyrábí originální, patentově chráněnou českou technologií, z čistého vaječného bílku jeho tepelnou úpravou bez chemických látek a konzervantů. Výrobní postup umožňuje obohacovat Šmakouna jak výživově hodnotnými látkami (vláknina, nenasycené mastné kyseliny) tak také různým kořením a tím dosáhnout různých příchutí s širokými možnostmi zapojení při přípravě jídel a pokrmů. Více o produktu Šmakoun naleznete zde: http://www.smakoun.eu/