Ingredience:
- Alsan bio dle potřeby
- 3 šalotky
- 1/2 květáku
- 1 bramboru
- 3 velké mrkve
- 1 kořenová petržel
- 1/4 malého celeru
- 1/2 pórku
- 2 lžičky majoránky
- petrželová nať dle chuti
- 1 litr vody
Polévky na našem stole nesmí chybět ať už zeleninové nebo vývary, prostě je milujeme. Ráno jsem koukla do lednice a vykouknul na mě květák takže jsem se ho rozhodla zpracovat.
Příprava
Orestovala jsem si šalotku, přidala pokrájenou zeleninu: květák, mrkev, petržel, celer, zalila vodou a přidala pokrájený brambor, majoránku. Vše společně povařila než zelenina změkla a ke konci přidala pokrájený pórek, který jsem krátce povařila a na konec přidala pár snítek petrželky, Vše pomixovala.
Poznámka
Alsan bio – náhražka za máslo na orestování šalotky. Pokud nemáte Alsan můžete použít řepkový olej, olivový olej atd. České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka.
Pokrm vhodný pro: vegetariány, bez BKM, bez lepku, vajec.
Počet porcí: 4
Čas přípravy: 30 minut
Pro děti od 1 roku, dospělí si dosolí
České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. http://ceskeghicko.cz/kontakt/