Ingredience
- 100g dýně máslové nebo hokaido – vydlabané, očištěné
- 50g očištěné, vydlabané cukety
- 50g brambor
- 15g pohankové lámanky
- 250g květáku
- sůl dle chuti
- 1 stroužek česneku
- majoránka dle chuti
- 1 lžička lahůdkové maďarské papriky Grešik
- kvalitní olej dle potřeby
- 1 lžíce teff mouky tmavé
- 3-4 lžíce rýžové mouky polohrubé
- voda dle potřeby
Příprava
Na odpolední svačinku nebo jen tak do ručičky. Placičky u nás jedou a nejoblíbenější kombinace jsou s česnekem a majoránkou, dýně nakrojená, cukety dostatek, pohanková lámanka při ruce. Jde se na věc.
Očištěnou pokrájenou zeleninu uvaříme v páře. Uvařenou zeleninu rozmačkáme vidličkou, přidáme pohankovou lámanku, kterou jsme zalili horkou vodou a nechali 15 minut přiklopenou, okořeníme majoránkou, lahůdkovou paprikou, prolisovaným česnekem, osolíme, zahustíme moukou a důkladně zamícháme. Na plech si dáme pečící papír, který potřeme olejem. Do tvořítek napěchujeme připravenou směs a následně razítkem vymáčkneme obrázek, vzniklé myšáky pokapeme olejem a dáme do rozehřáté trouby, pečeme na 200°C přibližně 30 minut.
Poznámka
Počet porcí: 12
Čas přípravy: 60 minut
Jsou výborné,jen se po nich zaprášilo.Dělala jsem poloviční dávku a příště budu dělat dvojitou 🙂 dokonce i tatínkovi chutnalo a ten „naše zdravá jídla“ nechce 🙂
Mám obrovskou radot, že jste si moc pochutnali o to větší, že celá rodina.