Pohankové vafle se skořicí a jablky

 

 Ingredience

  • 100g pohankové mouky
  • 200ml mandlového mléka
  • 50g Českého Ghíčka
  • 2 jablka
  • 40ml jablečné šťávy
  • 1/2 lžičky skořice

Příprava

Jedna ze zdravějších alternativ svačin či snídaní, které při přípravě nezaberou příliš času. Zdravě si pochutnáte a nebudete se cítit těžce.

České Ghíčko si necháme povolit a rozmixujeme s jablečným pyré. Přidáme prosetou mouku, kterou postupně šleháme společně s jablečnou šťávou a mandlovým mlékem. Necháme odpočinout 20 minut. Rozehřejeme vaflovač, potřeme tukem, nalijeme, pečeme přibližně 5 minut. Mam vaflovač z Lidlu a pekla jsem na stupeň 3. Je zapotřebí myslet na to, že jsou v těstě jablíčka, které se musí propéct. Vafličky jsou křehké.

Vafličky si můžeme potřít medem. Jelikož jsem připravovala pro syna, kterému je 22m, nepovažovala jsem za nutné med přidat.

Poznámka

Počet porcí: 10

Čas přípravy: 30 minut

České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. http://ceskeghicko.cz/kontakt/

Výroba mandlového či jiného rostlinného mléka zde: rostlinná mléka